preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Tražilica


Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Vrijeme

 
 
 

Prijepodne

1. 08:00 - 08:45
2. 08:50 - 09:35
3. 09:40 - 10:25
4. 10:40 - 11:25
5. 11.30 - 12:15
6. 12:20 - 13:05
7. 13:10 - 13:55

Poslijepodne

1. 14:00 - 14:45
2. 14:50 - 15:35
3. 15:50 - 16:35
4. 16:40 - 17:25
5. 17:30 - 18:15
6. 18:20 - 19:05
7. 19:10 - 19:55

Izdvojeno
O školi


ELEKTROTEHNIČKA ŠKOLA ZAGREB

 

 
 

Elektrotehnička škola je strukovna škola koja učenicima nudi obrazovanje za zanimanja iz sektora elektrotehnike i računalstva. Trenutno u ponudi imamo zanimanja čija izobrazba traje četiri godine, a to su:

  • elektrotehničar
  • tehničar za računalstvo 
  • tehničar za električne strojeve s primijenjenim računalstvom

i zanimanje s trogodišnjom izobrazbom:

  • elektromehaničar

Imamo 650 učenika raspoređenih u 29 razrednih odjela. Vježbe iz strukovnih predmeta i radioničke vježbe izvodimo u skupinama od 10 do 15 učenika.

Kolektiv Elektrotehničke škole Zagreb je sastavljen od vrsnih i marljivih profesora koji se trude metodički, didaktički i pedagoški prilagoditi rad učenicima nastojeći ostvariti što bolje odgojne i obrazovne rezultate.

Potvrda kvalitetnog rada učenika i profesora vidljiva je i kroz dosadašnje rezultate na kraju školske godine, ispitima državne mature, natjecanjima, smotrama radova, natjecanjima inovatora, suradnjama.

Profesori svojim osobnim pristupom cjeloživotnom učenju pokazuju kako jedino radom na sebi možemo napredovati i biti u korak s vremenom u kojem živimo. Stalna usavršavanja profesora u Hrvatskoj i inozemstvu osiguravaju stručnu kompetentnost nastavnika i kod najnovijih nastavnih sadržaja.

Specifičnost Elektrotehničke škole su dodatni programi obrazovanja i aktivnosti koje nudimo, a to su:

  • Cisco akademija – nudimo učenicima Škole dodatno školovanje iz područja računalnih mreža. Učenik može savladati sva znanja i vještine potrebne za gradnju i održavanje lokalnih mreža po programu obrazovanja vodeće tvrtke za računalne mreže. Školovanje može okončati renomiranom CCNA certifikatom.
  • Microsoft akademija – Profesori koji su bili na školovanju za sistem administratora (MCSA program) su dio tih nastavnih sadržaja ugradili u kurikulum Škole.
  • Oracle akademija - Članstvo u Oracle akademiji omogućava našim nastavnicima stjecanje certifikata i status instruktora. Kao polaznici Oracle akademije učenici Elektrotehničke škole imaju mogućnost stjecanja raznovrsnih kompetencija iz područja informacijskih tehnologija te postaju osposobljeni za polaganje stručnih certifikata koje potražuju razne tvrtke. Trenutno su dostupni tečajevi iz programiranja u Javi i baza podataka.
  • KNX testni centar – KNX je svjetski standard za upravljanje stambenim i poslovnim zgradama. Učenici imaju mogućnost savladati cjeline iz KNX basic razine školovanja, te polagati ispite za KNX basic certifikat.
  • Sekcija inovatora – nadarenim i kreativnim učenicima je omogućeno razvijanje inventivnog rada, suradnja sa srodnim savezima i obrazovnim ustanovama, te  sudjelovanje učenika na izložbama inovacija u Hrvatskoj i izvan Hrvatske.
  • Športske aktivnosti – učenici prema svojim afinitetima i sposobnostima mogu sudjelovati na natjecanjima na kojima Škola ima zapažene rezultate u rukometu, nogometu, streljaštvu, plivanju, odbojci i mnoštvu individualnih športova.

Potvrda kvalitetnog rada dosadašnjeg vodstva Škole na čelu s bivšim ravnateljem Ivom Klarićem, vanjskim suradnikom za EU projekte Nenadom Vakanjcem, profesorima Škole i cjelokupnim kolektivom vidljiva je iz realizacije mnoštva EU projekata. To su:

1. CARDS 2003 - S modernim didaktičkim pristupima prema primjenjivim kompetencijama

Projekt je realiziran tijekom školske 2006./2007. godine.

Opći cilj projekta je bio osnažiti kapacitete strukovnih škola za učinkovitije prilagođavanje potrebama gospodarstva i tržišta rada na regionalnoj/loklanoj razini i praćenje međunarodnih primjera-dobre prakse u razvoju strukovnog školstva.

2. IPA – Fleksibilnim učenjem i inoviranjem kurikuluma prema tržištu rada

Trajanje projekta: rujan 2010. – rujan 2011.

Osnovni cilj projekta je bio unaprijediti razinu inovacija i kapaciteta strukovnih nastavnika u dvjema partnerskim školama na temelju modela „fleksibilnog učenja“. Isti model, osim daljnjeg inoviranja školskog kurikuluma i uvođenja međunarodno priznatih certifikata, uključuje i pružanje sveobuhvatnije potpore učenicima u skladu s njihovim individualnim sposobnostima i sklonostima s jedne, te potrebama hrvatskog / europskog tržišta rada s druge strane.

3. Comenius program

Comenius je dio programa za cjeloživotno učenje koji omogućuje suradnju među školama diljem Europe. Sudjelovanjem u pojedinim aktivnostima programa potiče se učenje i razumijevanje različitosti europskih kultura i jezika te se podiže razina kvalitete školskog obrazovanja u Europi. Iz ovog programa je realizirano pet mobilnosti i usavršavanja nastavnika u zemljama EU.

4. Leonardo da Vinci

Leonardo da Vinci je dio Programa za cjeloživotno učenje koji obuhvaća strukovno obrazovanje i osposobljavanje na svim razinama obrazovanja. Leonardo omogućava usavršavanje stručnih znanja, vještina i sposobnosti kroz sudjelovanje u mobilnosti, te u europskim obrazovnim projektima. Iz ovog programa su realizirane dvije mobilnosti nastavnika u zemlje EU i jedna mobilnost učenika i nastavnika na usavršavanje engleskog jezika i povećanje stručnih znanja i kompetencija.

5. Erasmus+ KA1

Erasmus+ je EU program u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta. Učenici Elektrotehničke škole su kroz stručno osposobljavanje unaprijedili svoje stručne vještine i sposobnosti, stjecali nova znanja, te usavršavali strane jezike. Više informacija o realiziranim projektima je dostupno ::ovdje:: 

6. Erasmus+ KA2

U okviru Erasmus+ ključne aktivnosti 2 ostvaruje se suradnja za inovacije i razmjenu dobre prakse, omogućena je suradnja među ustanovama kroz aktivnost Strateških partnerstvava.  Više informacija o projektu koji je u provedbi dostupno je ::ovdje:: 

U sklopu nabrojanih projekata kupljeno je puno suvremene opreme koja je ugrađena u postojeće i nove nastavne predmete.

Rezultati Škole prepoznati su i na europskoj razini, pa je tijekom studenog 2009. u Turskoj ETF (Agencija koja podržava strukovno obrazovanje i osposobljavanje u EU i okruženju) ravnatelju Elektrotehničke škole uručila katalog 10 najinovativnijih strukovnih škola u zemljama jugoistočne Europe, Turske, Slovenije, i Danske, među kojima je i Elektrotehnička škola.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta kontinuirano pomaže u opremanju Škole suvremenom opremom i ostalim aktivnostima iz svog djelokruga rada.

Gradski ured Zagreba okosnica je u planiranju svih realiziranih i budućih aktivnosti Škole.

Elektrotehnička škola je ŠKOLA MOGUĆNOSTI.

Tim profesora Škole napisao je sljedeće:

Elektrotehnička škola je suvremena strukovna škola sa tradicijom i izvrsnim rezultatima.

Naša posebnost je briga za svakog učenika, i svaka pomoć za ostvarenje njegovog interesa: struka, šport, izvannastavne aktivnosti, inovatorstvo.

 

Napisao ravnatelj Elektrotehničke škole, Renato Matejaš, prof.
Elektrotehnička škola

Konavoska 2
10110 Zagreb
01/3666-114

skola@ss-elektrotehnicka-zg.skole.hr

OIB: 96726537623

IBAN: HR0723600001101225433

  


Oglasna ploča

Raspored sati

 Vrijedi od 4.12.2023.

Raspored sati

Filmovi o Školi


Radno vrijeme:

Stručni suradnici:

Pedagoginja

Psihologinja

Školska knjižnica:

Knjižnica


Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Anketa
Moj uspjeh u prvom polugodištu procijenio/la bih:Brojač posjeta
Ispis statistike od 4. 9. 2020.

Ukupno: 769104
Ovaj mjesec: 15032
Ovaj tjedan: 3113
Danas: 16

Vijesti

 preskoči na navigaciju