2017-12-29 14:13:28

WirelessUP! - Kick off Meeting

U četvrtak 14. prosinca i petak 15. prosinca u Elektrotehničkoj školi je održan prvi sastanak (Kick-off Meeting) Erasmus+ KA2 projekta: 2017-1-HR01-KA202-035434 -WirelessUP! - UPraising VET skills for innovation in European electrotechnical sector. 

Svi projektni partneri su došli na sastanak, bilo je 17 sudionika iz pet država Europe. Projektni tim Elektrotehničke škole je sudjelovao u svim aktivnostima zagrebačkog sastanka u sastavu Josip Ivasić, Zdenko Šmid, Mario Tretinjak i Renato Matejaš.

Učenici Škole su na početku sastanka izveli nekoliko prigodnih pjesama i prezentirali naše obrazovne programe i specifičnosti Škole. Svi projektni partneri su predstavili svoje nacionalne obrazovne sustave i svoje Škole. Hrvatski obrazovni sustav je predstavila profesorica Martina Filipović Tretinjak, a najnovije podatke za sektor elektrotehnike i računalstva je pripremila pomoćnica ravnatelja za razvoj strukovnog obrazovanja u Agenciji za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Vesna Anđelić. 
Uslijedila je analiza svih projektnih aktivnosti tijekom dvogodišnjeg ciklusa (11. 2017. - 11.2019.), dogovoren je način budućih virtualnih sastanaka i komunikacije, preciziran termin realizacije aktivnosti obrazovanja nastavnika u Pragu (kraj lipnja 2018.), dogovoreno je kako ćemo do veljače odabrati logo projekta koji će do tada pripremiti učenici škola i razgovarali o svim planiranim temama. Atmosfera je čitavo vrijeme bila ugodna, suradnja odlična. Tijekom četvrtka smo obišli učionice, laboratorije i radionice Elektrotehničke škole na objim lokacijama (Konavoska 2 i Baštijanova b.b.). U petak smo posjetili tvrtku Ericsson Nikola Tesla, te se zahvaljujemo na organiziranom programu posjeta gospođi Zdenki Hrabar, gospodinu Darku Huljeniću i djelatnicima tvrtke Ericsson Nikola Tesla. Planirani završetak sastanka je bio u 13 sati, ali smo se s projektnim partnerima zadržali u ugodnom razgovoru dio poslijepodneva.

Fotografije s prvog sastanka WirelessUP! projekta su dostupne ::ovdje::


Elektrotehnička škola