2015-09-03 11:46:46

Projekt mobilnosti učenika

Elektrotehničkoj školi je  Agencija za mobilnost i programe EU (www.mobilnost.hr)   odobrila projekt u sklopu programa ERASMUS+ (KA1) pod nazivom „Obrazovanjem do modernizacije elektrotehničkih zanimanja“.

Projekt je izrađen u suradnji sa partnerom Vitalis gmbh iz Njemačke. 

Provedbom ovog projekta mobilnosti Elektrotehnička škola želi osigurati svojim učenicima stručnu  praksu u organizacijama/poduzećima u kojima će im stručnjaci dati uvid u praktične elemente na radnom mjestu.  Na taj način usavršit će svoja znanja i steći dodatne vještine te se upoznati s europskim principima rada i organizacijom strukovnog obrazovanja za navedena zanimanja. Projekt će pridonijeti razvijanju samostalnosti, inovativnosti i odgovornosti u radu, te će olakšati osobni razvoj sudionika mobilnosti.


Specifični ciljevi projekta su unapređenje vještina i sposobnosti te stjecanje novih znanja učenika Elektrotehničke škole kroz stručno osposobljavanje u Njemačkoj u svrhu bolje zapošljivosti, osobnog razvoja i jačanja samopouzdanja sudionika, olakšavanje prijelaza na tržište rada nakon završetka strukovnog obrazovanja, razvijanje pozitivnog odnosa prema radu i struci, razmjene iskustva te unapređenje znanja njemačkog jezika čime povećavaju svoje mogućnosti pri zapošljavanju. 
Mobilnost učenika će trajati 2 tjedna, a biti će provedena u mjesecu ožujku 2016.  U projektu će moći sudjelovati učenici zanimanja: elektrotehničar, tehničar za računalostvo, tehničar za električne strojeve s primijenjenim računalstvom.

Detalji vezani za prijavu na natječaj za  sudjelovanje na projektu biti će objavljeni naknadno.


Elektrotehnička škola