2020-11-30 16:40:00

Istraživanje o mogućoj prisutnosti koronavirusa u zagrebačkim odgojno-obrazovnim ustanovama

Gradski ured za obrazovanje Grada Zagreba u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar i Institutom za medicinska istraživanja i medicinu rada namjerava provesti među učenicima i zaposlenicima osnovnih i srednjih škola o mogućoj prisutnosti koronavirusa u zagrebačkim odgojno-obrazovnim ustanovama.

U priloženim dokumentima se nalazi Dopis Gradskog ureda za obrazovanje i potrebne Suglasnosti za učenike i djelatnike. 

Djelatnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar će u utorak 1.12.2020. u 11,30 sati doći u Školu (učionica 3007) uzeti uzorke za preliminarno istraživanje o prevalenciji koronavirusa među učenicima i zaposlenicima škole. Bris se uzima iz nosa.

Kod nas se planira testirati dvjestotinjak učenika i zaposlenika.
Popunjene suglasnosti učenika su se zaprimale u tajništvu Škole do petka 27.11.2020. do 16 sati ili mailom na adresu ets.zagreb@gmail.com do kraja prošlog vikenda.

Sukladno konzultacijama s dr. sc. Pavić Šimetin, zamjenicom ravnatelja HZJZ-a, te djelatnicima iz NZZJZ “ Dr. A Štampar”, obavještavamo roditelje učenika o postupku provedbe :

“Rezultati antigenskog testiranja se neće priopćavati učenicima na licu mjesta. Ukoliko nalaz Vašeg djeteta na antigenskom testu na COVID-19 bude pozitivan, o tome će Vas kasnije na dan testiranja obavijestiti djelatnik NZJZ Andrija Štampar telefonom, dati Vam upute o postupanju za dijete i ukućane te se dogovoriti s Vama o terminu PCR testiranja Vašeg djeteta koje je u ovakvim slučajevima nužno kao potvrda rezultata testa. 

Konačna odluka o izolaciji Vašeg djeteta i ukućana ovisit će o rezultatu PCR testa Vašeg djeteta. 

Ako na dan testiranja, ili iznimno sljedeći dan prije početka nastave u popodnevnom turnusu, ne zaprimite obavijest o rezultatu antigenskog testa za Vaše dijete, to znači da je test Vašeg djeteta negativan te Vaše dijete može krenuti u školu."

 


Elektrotehnička škola