2019-10-30 11:45:05

WirelessUP! – Transnational Meeting - Nűrnberg (stadt Nűrnberg - Amt fűr Berufliche Schulen) 09. – 12.10.2019.

U sklopu EU Erasmus+ KA2 projekta UPraising VET skills for innovation in European electrotechnical sector, u periodu od 09. do 12. listopad, četvero djelatnika Elektrotehničke škole (Josip Ivasić, Zdenko Šmid, Renato Matejaš i Mario Tretinjak) i  tri učenika naše škole (Tin Perlić, Sandi Melkić, Emanuel Lipovac) boravilo je u Nűrnbergu na deseminaciji projektnih aktivnosti vezanih uz intelektualni ishod. Također, održano je i međunarodno natjecanje na kojem su sudjelovali učenici zemalja partnera na projektu.

1. dan – 09.10.2019.

Krenuli smo 7:30h i putovanje prema Nűrnbergu nastavili FLIX autobusom. Stigli smo na odredište u kasnim večernjim satima i odsjeli u hotelu.

2. dan – 10.10.2018.

Zaputili smo se sa učenicima prema školi Amt fűr Berufliche Schulen gdje je učenicima prezentiran dvodnevni zadatak vezan uz međunarodno natjecanje i nakon toga su krenuli u izradu projekta. Napravili smo obilazak škole, školskih učionica i laboratorija za praktičnu nastavu te računalnih učionica. Nastavnički tim sudjelovao je na cjelodnevnom sastanku gdje su prezentirane dosad odrađene aktivnosti u projektu vezane uz IO4. U Elektrotehničkoj školi odrađene su sljedeće aktivnosti:

Organiziranje dvodnevne radionice za nastavnike elektrotehničkih stukovnih škola Održano u zavodu za praktičnu nastavu (IoT učionica) 18 sudionika (23. i 24.4.2019.) Rad na Arduino MKR1000 platformi i korištenje Blynk aplikacije te Cayenne IOT oblaka Organiziranje trening za učenike – pilotiranje (6. i 7. mjesec kao izvannastavna aktivnost) Održano u zavodu za praktičnu nastavu (IoT učionica) 15 sudionika (učenici 4. C razreda) Rad na IQRF opremi dobivenoj iz projekta i korištenje bežičnih tehnologija Deseminacija projekta Predstavljanje projektnih aktivnosti Predstavljanje projekta u radi emisiji Predstavljanje projekta na manifestacijama „Dojdi osmaš“ u Samoboru i Zagrebu Predstavljanje projekta na danima otvorenih vrata

3. dan – 11.10.2019.

Učenici su u jutarnjim satima zaputili iz hotela prema školi u Nűrnbergu. Rade na projektnom zadatku i u 15 sati svaki tim predstavlja praktični dio i prezentaciju rada. Nastavnički tim je posjetio tvrtku MAN i sa stručnim vodstvom obišao pogone tvrtke. U popodnevnim satima proglašeni su pobjednički timovi te uručene nagrade i priznanja. U 19 sati organizirana je zajednička večera za sudionike projekta u obližnjem restoranu.

 

 

4. dan – 12.10.2019.

U jutarnjim satima smo se odjavili iz hotela i zaputili prema Zagrebu. Nakon kraćih zaustavljanja, na odredište smo stigli smo u 20:05 sati.

Više fotografija možete vidjeti ::ovdje::

 


Elektrotehnička škola