2019-06-10 10:50:34

Projekt mobilnosti „Pametna rješenja za Digitalnu Europu ("IS DIGITAL")

Elektrotehnička škola će tijekom 2019./2020. školske godine realizirati projekt mobilnosti u strukovnom obrazovanju pod nazivom „Pametna rješenja za Digitalnu Europu“ na temelju Odluke o dodjeli financijske potpore za projektne prijedloge u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga za 2019. godinu za program Erasmus+ - Ključna aktivnost 1 za područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja.

Agencija za mobilnost i programe EU prihvatila je projektni prijedlog Elektrotehničke škole koji se vodi pod brojem 2019-1-HR01-KA102-060621 te mu odobrila financijsku potporu u iznosu od: 72.471,00 EUR.

 

Opći cilj projekta je da učenici tokom stručne prakse u Finskoj i Irskoj nauče i upoznaju se s primjenom suvremenih inteligentnih sustava s kojima se ne mogu upoznati kroz školovanje. Specifični cilj projekta je proširiti znanja učenika uporabom inteligentnih sustava baziranih na pametnim rješenjima u području E&R u cilju poboljšanja učenikove zapošljivosti kako bi se dobile i poboljšale stručne, digitalne i poduzetničke kompetencije koje se odnose na područje pametnih (inteligentnih) rješenja u sektoru Elektrotehnike i računalstva.

U projektu će sudjelovati ukupno 27 učenika trećeg razreda u dva toka mobilnosti:

3 tehničara za računalstvo – mobilnost u Finsku 10 tehničara za računalstvo- mobilnost u Irsku 6 elektrotehničara – mobilnost u Irsku 6 tehničara za električne strojeve s primijenjenim računalstvom - mobilnost u Irsku 2 elektromehaničara- mobilnost u Irsku

U suradnji s partnerskom organizacijom OMNIA THE JOINT AUTHORITY OF EDUCATION IN ESPOO REGION iz Finske, dogovoren je boravak i obavljanje stručne prakse za skupinu od 3 učenika za zanimanje tehničar za računalstvo te jednog nastavnika u pratnji u Espoou (Finska) u ukupnom trajanju od 15 dana u koje su uključeni dani puta; dok je sa partnerskom organizacijom Martello Training u Dublinu (Irska) dogovoren boravak i obavljanje stručne prakse za 10 tehničara za računalstvo, 6 elektrotehničara, 6 tehničara za električne strojeve s primijenjenim računalstvom, 2 elektromehaničara te 2 nastavnika u pratnji u ukupnom trajanju od 15 dana u koje su uključeni dani puta.

Planirano razdoblje mobilnosti učenika je od 6.-20.10.2019. godine (Finska) te veljača/ožujak 2020. godine (Irska).


Elektrotehnička škola