2019-05-07 15:36:27

Projekt - "Generacija Next"

Elektrotehnička škola sudjeluje na donacijskom projektu u organizaciji IRIM-a i Hrvatskog Telekoma naziva "Generacija Next". Projekt je baziran na IoT (eng. Internet of things) konceptu u sklopu kojeg su učenici trećih i četvrtih razreda (3.C, 4.C, 4.G, 4.E) sudjelovali u projektiranju i izradi funkcionalne IoT učionice u zavodu za praktičnu nastavu.

    

Projektne aktivnosti započele su pod mentorstvom Zdenka Šmida i Maria Tretinjaka uređenjem, namještanjem te opremanjem spomenute učionice. Donacijom su dobivena novčana sredstva s kojima smo kupili rolete sa elektromotorima te smo dobili 6 setova Arduino MKR1000 mikrokontrolera.

 

Obuhvaćene su sljedeće projektne aktivnosti:

izrada meteorološke postaje: unutarnja – mjerenje temperature i vlage, intenziteta svjetlosti, tlaka i kvalitete zraka, vanjska – mjerenje temperature i vlage, intenziteta svjetlosti, tlaka zraka i brzine vjetra, otvaranje ulaznih vrata pomoću električne brave korištenjem širtatora kontrola električnog napajanja prostorije korištenjem RFID sustava čitač čita podatke s univerzalnog transpondera (kartice) i uklapa/isklapa napajanje unutar prostorije, montaža i upravljanje roleta sa elektromotorom ovisno o intenzitetu vjetra i svjetlosti, montaža projektorskog platna s elektromotorom s mogućnošću upravljanja pomoću aplikacije na “pametnom” telefonu, izrada alarmnog i protupožarnog sustava u učionici, izrada panela s led rasvjetom s mogućnošću upravljanja pomoću “pametnog” telefona.

Projekt je 04. 05. 2019. predstavljen na manifestaciji "Inova-mladi" gdje su naši učenici izvrsno predstavili odrađene aktivnosti i buduće nadogradnje projekta.

Ostale fotografije možete pogledati ::ovdje::

Link od videa možete vidjeti ::ovdje::

 


Elektrotehnička škola